Inwoners Alkmaar winnen SuperPostcodeprijs van 1 miljoen euro

14 jun , 17:27 Nieuws
gaston verrast inwoners van alkmaar met 1 miljoen euro
ALKMAAR - Goed nieuws voor 22 deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met postcode 1827KX (straat: Daalmeereiland). Op deze postcode is de SuperPostcodeprijs van 1 miljoen euro gevallen. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste de winnaars met de cheques.
(bron: Postcodeloterij / foto's: Margot de Heide)
Gaston arriveerde vrijdagmiddag met een stapel cheques en een ijscowagen bij een wijksteunpunt voor senioren in Alkmaar. Met elkaar verdeelden de winnende bewoners maar liefst 1 miljoen euro. Bedragen variëren van 41.666 tot 83.333 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee wordt meegespeeld.
De winnaars reageerden emotioneel op het winnen van de prijs. Tranen vloeiden rijkelijk, vakanties met kleinkinderen werden geboekt en opvouwbare rollators werden besteld.
inwoners alkmaar winnen samen 1 miljoen euro
'Altijd al het Noorderlicht willen zien'
Tine heeft twee loten en wint 83.333 euro. "Ik heb altijd al een cruise willen maken om het Noorderlicht te zien. Dat kan nu!" Buurvrouw Ellen moet het nieuws nog even laten bezinken. "Ik speel al dertig jaar mee. Geweldig om nu zo'n bedrag te winnen."
Ook Will is een van de gelukkige winnaars. "Ik ben nog helemaal hoteldebotel. Ik heb twee jaar geleden al de straatprijs gewonnen. Én een auto. Dus ik had niet verwacht dat ik nog een keer zou winnen." Ze deelt de geldprijs met haar kinderen en kleinkinderen. "We gaan samen op vakantie en heel veel uit eten." Haar grootste wens? "Ik hoop mijn kinderen en kleinkinderen nog lang te mogen ervaren. Dat is niet te koop", zegt Will terwijl de tranen over haar wangen rollen.
will is dolblij met de gewonnen geldprijs
Pia weet direct hoe ze haar 41.666 euro gaat besteden: "Ik heb de ziekte van Parkinson en wil al lang een lekker nieuw bed. Een nieuwe rollator en een nieuwe televisie zijn ook welkom." Of haar kleindochters mee mogen profiteren? "Of course!"
de bewoners van het wijksteunpunt voor senioren werden verrast door gaston
de inwoners vieren het mooie nieuws met elkaar en met hun families