112

Grote brand bij zorgboerderij Schermerhorn, rookwolken in wijde omgeving te zien

Foto: Inter Visual Studio

SCHERMERHORN – Bij een zorgboerderij aan de Oosternotweg in Schermerhorn is een grote brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaat het om een schuur achterop het erf. Meerdere bluswagens zijn aanwezig om te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere bedrijven op het terrein.

(bron en foto’s: Inter Visual Studio / NH)

De brand in de schuur zou rond 16.00 uur vanmiddag zijn ontstaan. Vanaf de snelweg (A9) is de rookontwikkeling goed te zien. Er zijn geen slachtoffers gevallen, meldt de veiligheidsregio. “Alle aanwezigen en dieren zijn in veiligheid gebracht.”

Om voldoende bluswater te hebben, haalt de brandweer extra water uit de Noordervaart. Die is tijdelijk afgezet tussen de Rustenburgerweg en de Molendijk. Verkeer wordt omgeleid via een parallelweg aan de Noordervaart.

De grote brand is namelijk zeker nog niet onder controle, verklaart de woordvoerder. “Met een watermuur proberen we te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere panden.”

Inwoners uit Schermerhorn die last hebben van de rook of de geur, wordt door de veiligheidsregio geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Cookieinstellingen