Red de Hortus Alkmaar…Help uw waardevol stukje natuur te behouden Alkmaarders

De redactie van Alkmaar.nieuws.nl was 18 juli 2018 reeds bezoeker van de prachtige botanische tuin van de Hortus. Daar wil je wel uren verblijven. Ik verwijs hieronder ook naar ons eerder geplaatste artikel.

Hortus Alkmaar dreigt te verdwijnen

Het voortbestaan van de tuin kan alleen gegarandeerd worden als de Stichting de grond koopt waarop de tuin nu gevestigd is. Hier is geld voor nodig en u kunt ons helpen.

Waarom moet de Hortus blijven?

  • Voor uzelf en voor onze jeugd! Onderschat niet wat de Hortus ondermeer betekent voor bijen, die het natuurlijke evenwicht beschermen en in stand houden!
  • 10.000 bezoekers vinden rust en inspiratie in deze natuurlijke omgeving;
  • Ruim 100 vrijwilligers werken hier met hart en ziel in de tuin of als gastvrouw;
  • Hortus Alkmaar heeft de grootste collectie van geneeskrachtige planten van Nederland, die belangrijk zijn voor onze gezondheid en die gebruikt worden voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek;
  • Kinderen (en volwassenen) leren hier hoeveel de natuur te bieden heeft voor de mens. Een groene omgeving draagt bij aan een hoger welzijn en beter bewustzijn over het milieu;
  • Hortus Alkmaar is een groene oase in de bebouwde omgeving van Alkmaar, een unieke plek in de stad.

Sommige gemeenten dragen bij aan het herstel van de bijen-populatie. Scholieren worden ingezet om bermstroken en andere lokaties binnen een gemeente te bezaaien met planten en bloemen. De Hortus voorziet daar al in grote mate in. Dat laat je dan toch niet verdwijnen?

Red de Hortus

Het komende jaar worden diverse fondsenwervingsacties opgestart onder de verschillende doelgroepen; het publiek, het bedrijfsleven en relaties. We vragen:

  • Word vriend van Hortus Alkmaar voor slechts € 20,-  per jaar. Hiermee krijgt u het hele jaar gratis entree en mag u een introducee meebrengen voor de helft van de entreeprijs.
  • Schenk eenmalig een bedrag. Alle beetjes helpen.

Bezoek ook de website Help de Hortus en word vriend….

Zie ons eerder geplaatste artikel

Moet u nu eens kijken…u gelooft uw ogen niet!

Reacties

Cookieinstellingen