Wat gebeurt er rond international children’s games?

Beijing? Dat was, nu Alkmaar in juni.
Foto: en.wikimedia.org

Wordt het nog wat met de international children’s games (ICG) in Alkmaar? De SeniorenPartij Alkmaar vraagt het zich af, nu het organiserende bureau oorverdovend stil is en afspraken zou schenden.

De ICG is het grootste sportevenement voor kinderen ter wereld, verbonden aan het internationale olympische comité (IOC). Sinds de start in 1968 is Alkmaar de eerste stad in de Benelux die de ICG binnen zijn poorten haalt.

Een unicum waar je trots op mag zijn. Maar dat gevoel is – althans voorlopig – weg, aldus SPA-fraxctievoorzitter Arie Epskamp. “De organisatie van de ICG is in handen gegeven van de stichting top events regio Alkmaar (Stera). Maar de vraag wat die doet, voor en met het subsidiegeld.”

“Het is nog vier maanden te gaan tot de start van de ICG en wij stellen vast dat de inwoners van Alkmaar nog niet op de hoogte gehouden worden over de ICG, wat kunnen ze verwachten en of de inwoners mee kunnen doen.” Er is wel een (vernieuwde) site, www.icg-alkmaar2015.com, maar die hult zich voornamelijk in algemeenheden.

“Wij hebben begrepen dat hotel Zuiderduin in Egmond is afgezegd als VIP-hotel en dat nu, tegen de afspraken in, de VIP’s over meerdere hotels geplaatst gaan worden. “Dat is tegen de afspraken in.” Epskamps partij heeft net vragen over de kwestie gesteld aan het college van B & W. Zo wil de SPA weten wat precies de inhoud is van het contract met Stera. “Als die stichting zich niet houdt aan de gemaakte afspraken (met de gemeente), wat zijn dan de consequenties voor de verstrekte subsidie?”

Ook alkmaar.nieuws.nl heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Zoals: wat gaan de spelen de gemeente kosten? Hoeveel subsidie krijgt de stichting en wie controleert wat die stichting daarmee doet?

Juni

Tussen 24 en 29 juni is het de bedoeling dat Alkmaar meer dan 1500 sporters van twaalf tot en met vijftien jaar oud uit de hele wereld verwelkomt.  Zij doen mee aan wedstrijden atletiek, golf, voetbal tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal en volleybal in Alkmaar.

Naast de sporten zijn er coaches, stadsvertegenwoordigers, supporters en bezoekers die komen naar de ‘Sportstad’, zoals Alkmaar zich graag afficheert.

Reacties

Cookieinstellingen