Slecht rijgedrag leidt tot arrestatie

Nepagenten actief.
Foto: nemo at www.pixabay.com

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige automobilist uit Utrecht aan de kant gezet op de Dijk in Alkmaar. De auto trok de aandacht van de politie vanwege slecht rijgedrag.

De 33-jarige automobilist bleek te veel gedronken te hebben en werd aan de kant gezet. Omdat de bestuurder probeerde de blaastest te omzeilen, werd hij gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau aan het Mallegatsplein.

Hier werkte de man goed mee aan de ademanalyse en werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij kreeg een tijdelijk rijverbod mee.

Rijverbod

De Utrechter was een van de 48 alcomobilisten die de afgelopen week in Noord-Holland tegen de lamp liepen. Vijf van hen waren betrokken bij een verkeersongeval. De rest werd bij surveillancecontroles en alcoholfuiken uit het verkeer gehaald. Zoals van zaterdag op zondag op de Doggersvaart in Den Helder, waar twee van de 151 weggebruikers te veel op had. Beiden kregen een rijverbod.

280 verkeersdeelnemers moesten zaterdagavond blazen bij een controle op de Kennemerweg in Bloemendaal, nabij de Laan van Boreel. Drie bestuurders zaten boven hun limiet. In Purmerend maakte een 47-jarige inwoner van die plaats het wel heel bont. Hij reed bijzonder gevaarlijk over de Gorslaan. De politie constateerde dat de man zwaar onder invloed was; bovendien weigerde hij mee te werken aan de blaastest. Hij moest mee naar het politiebureau, waar zijn rijbewijs werd ingevorderd. Waar de rest er met een acceptgiro van af komt, dreigt voor hem een rechtszaak.

Reacties

Cookieinstellingen