Alkmaarder Niek van der Linde ternauwernood geklopt in Elfstedentocht; Franse opponent blijkt sup(p)erieur

Foto: NH Nieuws

De Alkmaarse Niek van der Linde is afgelopen weekend als tweede geëindigd in de Elfstedentocht voor suppers. In de eindsprint moest hij zijn meerdere erkennen in de Fransman Olivier Darrieumerlou, die op de Bonkevaart in Leeuwarden een voorsprong had van tien seconden.

(bron: NH Nieuws)

Op de plek waar al 15 keer duizenden schaatsers de eindstreep passeerden na hun heroïsche tocht op jacht naar het ‘kruisje’, en waar twee weken geleden ook zwemmer Maarten van der Weijden hoopte de finishen werd nu een titanenstrijd gestreden op de surfplank tussen de Alkmaarder Niek van der Linde en de Fransman Olivier Darrieumerlou

Het was voor de tweede keer dat de twee tegenover elkaar stonden in de eindfase van de Elfstedentocht. Vorig jaar was het Niek van der Linde die uiteindelijk als winnaar over de eindstreep kwam. Dit keer bleek de Fransman echter met een minimaal verschil van 10 seconden su(p)erieur.

De grote rivaliteit tussen de twee aan elkaar gewaagde suppers zorgde er wel voor dat het parcoursrecord met een uur werd verpulverd.

“Jammer, maar er zat niet meer in”, aldus de Alkmaarse supper na afloop tegen mediapartner NH Nieuws. “Ik heb weer genoten van de race. Het weer was goed weer, er was weinig wind. Ik heb een prachtige zonsopkomst gezien. Dat is toch ook wat waard.”

Niek van der Linde keert volgend jaar weer terug naar Friesland om revanche te nemen op Darrieumerlou.

Lees HIER ook het interview dat mediapartner NH Nieuws had met Niek van der Linde voorafgaand aan de Elfstedentocht. 

Reacties

Cookieinstellingen