VV Alkmaar wint eerste competitiewedstrijd met 3-1 tegen Achilles’29

Foto: Ronald Gringhuis

De dames van VV Alkmaar hebben gisteravond hun eerste wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen met 3-1 gewonnen van Achilles’29 uit Groesbeek.

Het was de eerste competitiewedstrijd onder leiding van trainster Judith Kuipers en ook meteen het basisdebuut in de Eredivisie voor Sanne Koopman.

In de 24e minuut was het Jamie Altelaar die vanuit een vrije schop de score voor VV Alkmaar opende. De 1-0 bleef langer op het scorebord staan dan de bedoeling was, omdat de wedstrijd tijdelijk moest worden onderbroken vanwege onweer. Nadat de wedstrijd was hervat wist Sophie Cobussen van Achilles’29 een minuut voor rust gelijk te maken.

(foto: Ronald Gringhuis)

Na de pauze lag het initiatief vooral bij VV Alkmaar dat in de 50e minuut opnieuw op voorsprong kwam door Anna Knol. Daarna bleef Alkmaar ook de sterkere partij wat in de 85e minuut werd onderstreept door de 3-1 van de voet van Simone Kets.

Na de eerste wedstrijd van het seizoen deelt VV Alkmaar de koppositie in de Eredivisie met Ajax, Excelsior/Barendrecht en Twente. Komende zaterdag (14 september) gaan de dames uit Alkmaar op bezoek bij PSV dat gisteren met 1-0 verloor van Twente. De volgende thuiswedstrijd is op 21 september tegen PEC Zwolle.

Reacties

Cookieinstellingen