Inbreker (20) opgepakt

Buit bandieten gepakt.
Foto: pixabay.com

Een 20-jarige Alkmaarder is opgepakt op verdenking van inbraak in een school aan de Schoolstraat.

Het misdrijf had plaats in de nacht van zondag op maandag, kort na middernacht. De man had een ruit geforceerd om binnen te komen en was er vandoor gegaan toen de politie arriveerde. Hij is na een korte zoektocht aan de Kanaaldijk gearresteerd. Er is vermoedelijk niets weggenomen.

De Schoolstraat ligt in Koedijk, niet zo ver van de Saskerstraat waar zaterdagavond rond 19.45 uur de Lidl werd overvallen. De gewapende man, die er vandoor ging met de kassalade waarin een onbekend geldbedrag, is ondanks een grote zoekactie niet gevonden. De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

Getuige

Daarnaast is de politie opzoek naar een specifieke getuige. Op het moment van de overval was de schuifdeuruitgang vanuit buiten naar binnen, vanwege sluitingstijd al, gesloten. Klanten die nog in de winkel waren konden wel van binnen naar buiten. Vermoedelijk is de overvaller naar binnen gegaan toen er een persoon naar buiten ging. De overvaller is dus hoogstwaarschijnlijk een belangrijke getuige gepasseerd en enige tijd op de wacht gestaan.

 

Reacties

Cookieinstellingen