In hoger beroep twaalf jaar cel geëist voor 21 jaar oude moord op Alkmaarse autodealer

Foto: Pixabay

Tegen de 47-jarige Pieter K. die 19 jaar geleden werd veroordeeld voor de moord op de Alkmaarse autodealer Pieter Teunissen, is gisteren in hoger beroep een drie jaar langere celstraf geëist.

(bron: NH Nieuws)

Teunissens lichaam werd op 31 augustus 1997 aangetroffen in een auto in Schagen. Een dag eerder was hij in het gezelschap van potentiële autokopers Pieter K. en Johnny Z. voor een proefrit bij zijn bedrijf vertrokken. De mannen zouden van plan zijn geweest Teunissen onderweg op straat te zetten en er met die auto vandoor te gaan, om die op een later moment te verkopen.

Het liep anders: al snel nadat het drietal was weggereden, nam K. – die op de achterbank zat – autohandelaar Teunissen in een wurggreep. Pas veertig minuten later – toen ze ter hoogte van Schagen reden – liet K. hem los: Teunissen was toen al overleden. Nadat ze bijna 2.000 gulden uit z’n portemonnee hadden gehaald, parkeerden ze de auto op een parkeerplaats in Schagen en lieten daarin het levenloze lichaam van Teunissen achter.

Nadat Z kort na de fatale proefrit was aangehouden vestigde K. zich op de Fillipijnen. Terwijl hij bij verstek werd veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf wist hij 18 jaar lang uit handen van justitie te blijven. In 2016 werd hij op de Fillipijnen echter tot ongewenst vreemdeling verklaard en op een vlucht naar Schiphol gezet, waar hij direct na aankomst werd opgepakt.

Hier tekende hij hoger beroep aan tegen het vonnis.

Reacties

Cookieinstellingen