AZ genadeloos onderuit in Noord-Hollandse derby tegen Ajax

De Noord-Hollandse derby tussen Ajax en AZ is een hevige teleurstelling geworden voor de ploeg uit Alkmaar. Al na tweeënhalve minuut zorgde Ajaxied Donny van de Beek voor de 1-0, wat een debacle inluidde voor de ploeg van John van den Brom.

Hoewel Ajax de volledige wedstrijd de bovenliggende partij was duurde het toch nog tot de 2e helft voordat het Amsterdamse overwicht werd benadrukt in de score. Daarvoor zorgde uiteinde Kasper Dolberg, die in de 48e minuut tekende voor de 2-0. Daarna ging het hard, want vier minuten later zorgde Daley Blind, met medewerking van AZ-verdediger Ricardo van Rhijn voor de derde Amsterdamse goal.

Hakim Ziyech tekende in de 61e minuut met een fraaie goal voor de 4-0 en Dusan Tadic bepaalde in de 84e minuur de eindstand op 5-0.