Kaalslag kondigt nieuw Polderhof aan

Nog troostelozer kan niet.
Foto: eigen foto

Winkelcentrum Polderhof bood al lang een troosteloze aanblik. Maar sinds enkele dagen geleden de bomen op het plein zijn omgezaagd, is het helemaal om te huilen. Anderzijds betekent de kaalslag dat de nieuwbouw nu eindelijk gaat beginnen.

Na 22 jaar gesoebat over de invulling van die paar honderd vierkante meter in de Oudorperpolder (en niet, zoals de verkoopborden zeggen: Oudorp) is het dus toch zover. De oude meuk gaat tegen de vlakte. Voormalig buurthuis De Vang verdwijnt definitief onder de slopershamer. De ondernemers, zoals de schoenmaker, krijgen voorlopig onderdak in de bibliotheek. De komende weken wordt de inventaris overgebracht.

Dan komt bouwbedrijf Heddes om er een, naar men zegt, mooi gebouw met 20 koopappartementen en daaronder acht moderne winkels neer te zetten. Als dat af is, keren de neringdoenden terug en kan de bibliotheek worden ontruimd en met de grond gelijk worden gemaakt. Op die plek laat woningbouwvereniging Kennemer Wonen een complex met 28 sociale huurappartementen bouwen.

Zo mooi moet het worden.
Zo mooi moet het worden.

 

Reacties

Cookieinstellingen