‘Lekkende kernreactor in Petten moet zo snel mogelijk dicht’

Foto: Wikipedia

Voor de actiegroep Pettemerduinen Kernreactor Vrij is de tritium-lekkage van deze week het zoveelste incident dat bewijst dat de kerncentrale in de duinen zo snel mogelijk moet sluiten.

(bron: NH Nieuws)

Deze week lekte water vervuild met tritium, een radioactieve stof, in de kruipruimte van de hogefluxreactor. De reactor werd stilgelegd en de lekkage is gestopt. De oorzaak wordt onderzocht. Er zou geen gevaar voor de omgeving zijn ontstaan.

Geschrokken
Marja Raat van de actiegroep Pettemerduinen Kernreactor Vrij is geschrokken van het zoveelste lek-incident in Petten. Volgens haar “kan het gebeuren” als het gaat om een menselijke fout. “Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt” aldus Marja tegen mediapartner NH Nieuws. “Maar als er iets mis is met de leidingen, vind ik dat veel ernstiger. Die zouden na de vorige lekkage allemaal gecontroleerd zijn en dan is het raar dat de boel weer gaat lekken.”

Op dit moment wordt de oorzaak van de lekkage nog onderzocht, maar wat de uitslag van het onderzoek ook mag zijn, Marja d’r standpunt is duidelijk: “de lekkage bewijst weer eens dat de reactor gevaarlijk is en wij vinden dan ook dat het ding zo snel mogelijk gesloten moet worden.”

Klik HIER voor het complete verhaal en gerelateerde artikelen van mediapartner NH Nieuws.

Reacties

Cookieinstellingen