Minimale overwinning AZ op De Graafschap

Foto: Wim Meijer Fotografie

AZ heeft gisteravond tegen de Superboeren van De Graafschap de serie van verlieswedstrijden in de eredivisie weten te doorbreken door na 90 minuten met 1-0 van het veld te stappen.

Mats Seuntjes stelde in de 76e minuut de overwinning voor de Alkmaarders veilig door vanaf 20 meter de bal via de binnenkant paal binnen te schieten.

Een 1-0 overwinning waarvan kan worden gesteld dat de uitslag geen recht deed aan de krachtsverhoudingen tussen de twee teams. Vanaf de eerste minuut waren de Alkmaarders beduidend sterker dan het team van trainer Henk de Jong dat, geheel tegen de eigen natuur in, in opvallend defensieve opstelling het AFAS Stadion betrad. Met maar liefst vijf verdedigers en drie defensief ingestelde middenvelders werd geprobeerd om na negentig minuten ‘de nul’ mee naar Doetinchem te nemen.

Lange tijd zag het ernaar uit dat dat zou lukken. Ondanks het feit dat AZ domineerde en ruim 70 procent balbezit had, bleef de treiterende 0-0 op het scorebord, tot die allesbeslissende 76e minuut.

Door de 1-0 overwinning staat AZ nu op de 7e plaats van de Eredivisie. Daar kan vandaag echter nog verandering in komen door eventuele overwinningen van VVV, Heerenveen, Utrecht.

Klik HIER voor het complete wedstrijdverslag van mediapartner NH Nieuws met interviews met AZ-trainer John van den Brom en matchwinner Mats Seuntjens

Reacties

Cookieinstellingen