Trend: creëer een verticale tuin met kunsthagen

16 jul , 16:48 Nieuws
kunsthaagvoordeel kunsthaag kopieren
Een van de opkomende trends in de tuinwereld is de verticale tuin. Maar wat is een verticale tuin eigenlijk en hoe kun je deze zelf maken? Deze trend zorgt niet alleen voor een groene oase in een stadse omgeving, maar is ook een onderhoudsvriendelijke en aantrekkelijke oplossing voor iedereen die zijn buitenruimte wil opfleuren.
Wat is een verticale tuin?
Een verticale tuin, ook wel bekend als een groene muur, is een manier om planten verticaal te laten groeien in plaats van horizontaal op de grond. Dit kan op verschillende manieren worden gerealiseerd, zoals met klimplanten, plantenbakken of – zoals je steeds vaker voorbij ziet komen – met kunsthagen. Verticale tuinen zijn perfect voor stedelijke omgevingen waarin de percelen vaak wat kleiner zijn, en er gewoon niet zoveel grond is. Ze kunnen worden geplaatst op balkons, terrassen, patio’s en zelfs binnen in huizen en kantoren.
De voordelen van kunsthagen
  • Onderhoudsvrij
    Een van de grootste voordelen van kunsthagen is dat ze geen onderhoud nodig hebben. In tegenstelling tot levende planten hebben kunsthagen geen water nodig en je hoeft ze ook niet te snoeien. Dit maakt ze ideaal voor mensen met een drukke levensstijl of niet zulke groene vingers. Maar ook voor locaties waar onderhoud moeilijk of kostbaar kan zijn, denk bijvoorbeeld aan hotels of grote kantoorpanden.
  • Altijd groen
    Kunsthagen blijven het hele jaar door groen, ongeacht de seizoenen of weersomstandigheden. Dit betekent dat je altijd kunt genieten van een mooie, groene muur zonder je zorgen te maken over bladverlies of verkleuring.
  • Gemakkelijk te plaatsen
    Bij Kunsthaagvoordeel koop je kunsthagen die eenvoudig te installeren zijn. Ze kunnen gemakkelijk aan muren, schuttingen, hekken of andere ondergronden worden bevestigd en je hebt er weinig gereedschap voor nodig. Dit maakt het een perfecte oplossing voor zowel doe-het-zelvers als professionele hoveniers.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
    De kunsthagen van Kunsthaagvoordeel zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen UV-straling en weersinvloeden. Hierdoor gaan ze jarenlang mee zonder te verkleuren of te beschadigen. Bovendien helpen ze om de behoefte aan pesticiden en water te verminderen, wat weer zorgt voor een milieuvriendelijker tuinonderhoud.
3 x inspiratie voor een verticale tuin
  • Privacy en afbakening
    Een verticale tuin met kunsthagen kun je heel goed inzetten als een natuurlijke afscheiding tussen verschillende delen van je tuin of als privacyscherm op een balkon of terras. Het biedt niet alleen privacy, maar ziet er ook nog eens heel gezellig en sfeervol uit.
  • Geluidsisolatie
    Kunsthagen kunnen ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast. Ze werken als een natuurlijke geluidsbarrière, wat vooral handig kan zijn in drukke stedelijke omgevingen met veel verkeerslawaai.
  • Decoratieve muren
    Gebruik kunsthagen om saaie muren om te toveren in prachtige groene accenten. Dit kan zowel binnen als buiten worden gedaan. Een groene muur in de woonkamer of op kantoor zorgt bijvoorbeeld voor een rustgevende en natuurlijke sfeer.
Waar koop je kunsthagen?
Op www.kunsthaagvoordeel.nl vind je een breed assortiment kunsthagen van hoge kwaliteit die perfect zijn voor het creëren van een verticale tuin. De hagen zijn realistisch, duurzaam en gemakkelijk te installeren. Bovendien biedt de website uitgebreide informatie en advies om je te helpen bij het kiezen van de juiste kunsthaag voor jouw specifieke wensen.