Duel AZ – FC Kairat rechtstreeks online te volgen via Facebook-account AZ

Foto: AZ

Het returnduel in de tweede voorronde van de Europa League tussen AZ uit Alkmaar en het uit Kazachstan afkomstige FC Kairat wordt donderdag live uitgezonden op het Facebook-account van AZ.

In deze online-uitzending, een primeur in Nederland, ziet men exclusieve beelden van achter de schermen en spreekt presentator Neal Petersen met spelers en staf.

“Vernieuwend zijn behoort tot onze kernwaarden”, zegt AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn over dit initiatief. “De uitzendrechten in deze voorrondes zijn in het bezit van de thuisspelende club en wij hebben met RTL een deal gemaakt dat de wedstrijd zowel op televisie als op Facebook te zien is. Het levert ons niet alleen veel interessante data op, maar het is ook een mooie service naar onze fans die vanwege vakantie in het buitenland zitten of liever online kijken.”

Combinatie
Eenhoorn vervolgt: “We willen een zo breed mogelijk publiek bereiken. De combinatie van lineair én digitaal televisiekijken biedt daarbij wat ons betreft de beste uitkomst. Voor ons is het een interessante testcase, maar als we het niet proberen zullen we het nooit weten. We doen er alles aan om er een goede online-uitzending van te maken.”

Tunnelcam
In de uitzending op Facebook kan men onder meer unieke beelden zien uit de mixed-zone, de zogenoemde tunnelcam. Verder blikt Max Huiberts vooruit en wordt er vooraf, in de rust en na afloop exclusief gesproken met spelers en krijgt men in de rust een reactie van assistent-trainer Arne Slot.

Aanmelden
Meld je hier alvast aan voor het Evenement op Facebook. De uitzending op Facebook begint om 20:00 uur. AZ – FC Kairat begint donderdag om 20:45 uur en wordt ook uitgezonden door RTL 7. Die uitzending begint om 20:00 uur.

Cookieinstellingen