112

Experimentele woning ‘Urban Earthship’ uitgebrand

Foto: Urban Earthship - fb

In de experimentele woning ‘Urban Earthship’ aan de Helderseweg in Alkmaar heeft vanavond een brand gewoed. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is er weinig over van het experimentele gebouw. Er waren wel mensen in de omgeving van het huis, maar er zijn geen gewonden gevallen.

(bron: NH Nieuws)

De brand is rond 18.00 uur ontstaan door kortsluiting. Een deel van de experimentele woning ligt onder de grond, waardoor het voor de brandweer lastig was om de vlammen onder controle te krijgen. Een politieagent liet via Instagram weten dat de brandweer het pand gecontroleerd liet uitbranden. Omdat er gevaar was voor explosies werd de directe omgeving tijdelijk ontruimd.

Om 20.15 werd het sein brand meester gegeven. Het dak van het huis is ingestort. “Het huis is helemaal uitgebrand”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Urban Earthship
De experimentele woning opende in 2016. Het is een duurzaam huis dat volledig gebouwd is met natuurlijke materialen. Er woont niemand in het huis, maar het wordt door studenten gebruikt voor experimenten op het gebied van duurzaamheid.

Reacties

Cookieinstellingen