112

Spoor aan vernielingen in Alkmaar Noord: twee jongens (14) aangehouden

Foto: Politie Alkmaar (FB)

ALKMAAR – In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Alkmaar Noord verschillende vernielingen aangericht. Met een spoor aan afgetrapte spiegels, kapotte ruiten en vernielde bushokjes tot gevolg. Twee 14-jarigen zijn inmiddels aangehouden.

(bronnen: NH Nieuws/Politie Alkmaar FB)

Aan de Grevelingen zijn rond 01.00 uur meerdere autoruiten vernield. Ook aan de Wielingenweg en Poelsniplaan zouden diverse auto’s het doelwit zijn gweest. Verder is een aantal ramen van basisschool ’t Baeken aan de Factorij kapot gemaakt. Ook enkele autoruiten en een bushokje in Vroonermeer-Zuid zijn ‘slachtoffer’ geworden van de vernielingen, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Rond 02:10 uur hebben twee getuigen geprobeerd de jongens te pakken te krijgen, zo meldt een van de twee op sociale media. Wijkagent Bart Pruiksma Twitterde dat de politie het tweetal in het vizier had gekregen en na een korte achtervolging heeft kunnen oppakken.

Aangifte
Voor de eigenaren van een vernielde auto aan de Wielingenweg was het vannacht even schrikken. Zij werden om 02.45 uur door de politie uit bed gehaald. Gelukkig voor hen bleek uit de auto niets te zijn gestolen. Inmiddels hebben de gedupeerden aangifte gedaan. Wijkagent Pruiksma riep eerder vandaag ook andere gedupeerden op om aangifte te doen. De oproep heeft inmiddels nieuwe aangiften opgeleverd.

Op dit moment wordt gekeken of de 14-jarigen alle vernielingen op hun geweten hebben en of er nog meer schade is aangericht dan tot nu toe bekend.

Reacties