112

Buit Lego-dief teruggepakt door medewerker Intertoys

Foto: Politie/Bas Wijnen

Afgelopen zaterdag heeft een medewerkster van Intertoys De Mare in Alkmaar voorkomen dat een dief er met twee tassen Leo vandoor ging. Dat melden wijkagent Bas Wijnen en Alkmaar Centraal.

(bron en foto’s: Politie Alkmaar / Bas Wijnen)

Nadat de man de winkel met de Leo had verlaten zonder hiervoor af te rekenen zette een medewerker de achtervolging in en wist de man te achterhalen en de twee tassen van zijn schouder te trekken. De man zelf wist echter te ontkomen. In de tas zat voor ruim 1200 euro aan Lego.

Uit camerabeelden blijkt de dezelfde man ook al verdacht wordt van diefstallen in Heerhugowaard, Hoorn en Den Helder eerder in de week.

De politie geeft het volgende signalement van de dief: een blanke man van rond 1,80m lang met gemillimeterd haar met inhammen op het voorhoofd en tatoeages op zijn linker bovenarm en rechter onderarm. Verder droeg hij een zwart mondkapje, wit t-shirt met de zwarte letters G-STAR, een blauwe spijkerbroek, witte schoenen en soms draagt hij een donkere jas.

De politie roept op waakzaam te zijn bij de aankoop van Lego via verkoopsites als Marktplaats, vooral als de prijs te laag lijkt en de doos beschadigd is omdat de alarmsticker is verwijderd.

Reacties

Cookieinstellingen