112

Rijbewijs kwijt na rijbewijs kwijt

Foto: Pixabay

De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober rond  04.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 66-jarige man uit Heerhugowaard. Op de N242 reed de man 51 kilometer per uur te hard.

Daarmee bleek de politie nog niet klaar. Een 31-jarige medepassagier van dezelfde wagen was woedend dat ze niet meer verder mochten rijden. Deze man uit Heerhugowaard was onder invloed van alcohol en was niet in staat om het stuur over te nemen van ‘zijn chauffeur’ waarvan net het rijbewijs was ingevorderd. Dit werd hem ook door de agent te verstaan gegeven, waarop de agent werd uit gescholden. Deze liet ’t daar verder bij zitten, maar toch niet helemaal.

De agent had het vermoeden dat zijn boodschap toch niet duidelijk was overgekomen. Op een afstand nam hij met zijn motor positie. En zijn vermoeden bleek te kloppen. Na enkele minuten begon het voertuig te rijden en ging er op hoge snelheid vandoor. Op de N242 werd zelfs een snelheid gehaald van 165 kilometer per uur, waar 80 kilometer per is toegestaan. Op de Hasselaarsweg kwam het voertuig uiteindelijk tot stilstand, waarna 31-jarige man uitstapte en ging er vandoor ging. De agent ging er vervolgens te voet achteraan en kreeg de man al snel te pakken, waarna de man werd overgebracht naar het bureau. Daar blies de man 530 ug/l (2,5 maal het maximaal toelaatbare) en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Reacties

Cookieinstellingen