Volop te beleven tijdens Nationaal Theaterweekend in Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend, van vrijdag 25 januari tot en met zondag 27 januari, vindt voor de vierde keer het Nationaal Theaterweekend plaats, een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Het doel van dit landelijk evenement is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en de mensen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Maar het Nationaal Theaterweekend is er niet alleen voor “nieuwe” theaterbezoekers. Ook vaste bezoekers, jong of oud, zijn van harte welkom in de 73 deelnemende theaters. In het hele land zijn meer dan 220 voorstellingen te zien, voor slechts € 10 (excl. transactiekosten) per kaart. Daarnaast zijn er veel extra gratis activiteiten in het theater. Hoe die extra activiteiten eruit zien wordt door elk theater anders ingevuld.

In 2016 werd voor het eerst het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Het was meteen een succes. Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.

Dit jaar is het motto “Theater is dichterbij dan je denkt!”. De laaggeprijsde voorstellingen en extra festiviteiten moeten er voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich laten verrassen door toneel, muziek, dans, opera, cabaret, musical, jeugdtheater en nog veel meer. En dat alles in een theater in de buurt.

Theaterweekend in Alkmaar
Ook bij TAQA Theater De Vest kun je dit weekend terecht voor mooie, grappige én indrukwekkende voorstellingen. Tevens zijn er bij elke voorstelling leuke, gratis extra’s te beleven!

Muziek en cabaret vormen de hoofdmoot dit weekend, maar ook aan de kleintjes is gedacht. De muziekliefhebber komt aan zijn trekken bij Legendary Albums Live – Bruce Springsteens ‘Born In The U.S.A’. Cabaret is er van zowel cabaretière en actrice Annemarie Jung als van de winnaar van de jury- en de publieksprijs van Cameretten in 2012, Réne van Meurs. Na afloop van deze voorstellingen wordt het publiek uitgenodigd om te komen dansen in Grand Café Klunder, het gezellige theatercafé van TAQA Theater De Vest.

Op zondagmiddag kan de hele familie naar een doldwaze winterkomedie, [email protected] van Joep Onderdelinden (Zaai) en Eddie B. Wahr (NUHR). Na afloop van deze familievoorstelling kan het publiek op de foto als beroepscrimineel. De foyer wordt omgebouwd tot een fotostudio met fotograaf, greenscreen en boevenpakken.
Tenslotte is jong en veelbelovend talent te zien in het in het Try-Out Café! In een café-chantant setting maak je onder het genot van een drankje kennis met aanstormend talent en misschien wel de grote namen van morgen. Het Try-out Café vindt plaats in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest.

Kijkje achter de schermen
Òp zondag 27 januari tussen 13:30 en 16:30 uur kan er een gratis kijkje achter de schermen bij TAQA Theater De Vest worden genomen. Tijdens rondleidingen wordt het publiek meegenomen naar plekken waar het normaal gesproken niet komt, zoals de kleedkamers en de artiestenfoyer. Ook zullen de medewerkers theatertechniek demonstraties geven.

Dat het Nationaal Theaterweekend populair is in Alkmaar blijkt wel uit het feit dat de voorstellingen al bijna of geheel uitverkocht zijn. Wie nog wil profiteren van dit aantrekkelijke evenement moet zich haasten om kaarten te bemachtigen.

Meer informatie en laatste kaarten vindt u op https://theaterdevest.nl/bij-uw-bezoek/nationaal-theaterweekend/

Reacties