Voorjaarsvaartochten naar weidevogels in Eilandspolder

Foto: DUTCHPHOTO / Hans van Weel

Genieten van het voorjaar vanaf het water in het oer-Hollandse landschap van Eilandspolder. Dat kan op drie zondagen in april. Dan organiseert Landschap Noord-Holland voorjaarsvaartochten met de fluisterboot door de Eilandspolder. De Eilandpolder ligt vlakbij bij Alkmaar en op gemiddeld twintig minuten rijden van de IJmondgemeenten.

Een natuurgids begeleidt de vaartocht met de fluisterboot en vertelt de leukste weetjes over het gebied en over de vogels. Ook laat de gids iedereen ervaren hoe het is om op trilveen te lopen!

Het is volop lente in Eilandspolder! Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s zijn terug uit Afrika en beginnen nu met broeden. Ze zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stapt men uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar allerlei zangvogels te zien en vooral te horen zijn.

Tip: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding en neem (als je die hebt) een verrekijker mee. De vaartocht is ook erg leuk voor kinderen.

Wanneer:
zondag 7 april 2019 van 10:00 tot 12:00 uur
zondag 14 april 2019 van 10:00 tot 12:00 uur
zondag 21 april 2019 van 10:00 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen

Reserveren: www.gaatumee.nl

Op de boot is plek voor rolstoelen. Neem vooraf even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Dat kan via tel 088-0064400.

Reacties