Eerste Kaasmarktconcert op vrijdag 3 mei start met organist Nicholas Papadimitriou

Foto: TAQA Theater De Vest

Met de start van het kaasmarktseizoen is ook deze zomer een serie Kaasmarktconcerten in de Grote Kerk Alkmaar gepland. Tot en met vrijdag 13 september is de kerk elke vrijdag geopend voor publiek en worden op deze dagen om 12.00 uur en om 13.00 uur gratis concerten gegeven.

De kaasmarktconcerten worden verzorgd door Europese organisten, die zorgvuldig geselecteerd zijn door stadsorganist Pieter van Dijk. Beide historische orgels (het Van Hagerbeer/Schnitger en het Van Covelensorgel) worden tijdens de kaasmarktconcerten bespeeld.

Nicholas Papadimitriou
Tijdens het eerste Kaasmarktconcert op vrijdag 3 mei biedt de Grote Kerk podium aan de organist Nicholas Papadimitriou.

Nicholas Papadimitrio studeerde piano aan het Conservatorium van Athene en vervolgde deze met een orgelstudie. In 2009 volgde hij les aan het Conservatory’s Department of Music Theory, waar hij cum laude afstudeerde. Hij werd in 2013 toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar hij orgel heeft gestudeerd bij Jacques van Oormerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga. Nicholas heeft op verschillende plekken opgetreden als Het Orgelpark en de Oude Kerk in Amsterdam en heeft samengewerkt met hedendaagse componisten als Nicolas Jaar. In januari 2018 werd hij benoemd tot organist en dirigent van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Amsterdam. Op 3 mei brengt hij werken van Mendelssohn, Bach en Buxtehude ten gehore, evenals een eigen improvisatie.

Zomeravondconcerten
Vanaf woensdag 10 juli staat in de Grote Kerk Alkmaar eveneens wekelijks een serie Zomeravondconcerten op het programma.

Meer informatie en kaartverkoop
Raadpleeg www.grotekerkalkmaar.nl voor het complete programma. Voor zowel de kaasmarktconcerten als voor de zomeravondconcerten is een flyer beschikbaar, die o.a. verkrijgbaar is bij de Grote Kerk Alkmaar.

Reacties

article
13963
Eerste Kaasmarktconcert op vrijdag 3 mei start met organist Nicholas Papadimitriou
Met de start van het kaasmarktseizoen is ook deze zomer een serie Kaasmarktconcerten in de
https://alkmaar.nieuws.nl/algemeen/13963/eerste-kaasmarktconcert-op-vrijdag-3-mei-start-met-organist-nicholas-papadimitriou/
2019-04-16T23:38:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/10/2019/04/16233806/photo.Papadimitriou.jpg
kaasmarktconcert, Nicholas Papadimitriou
Algemeen, Cultuur