Wandelexcursie door oernatuur langs de snelweg

Oernatuurgebied Limmerdie langs de A9
Foto: Jan de Rooij

Landschap Noord-Holland organiseert wandeling met boswachter door uniek natuurgebied langs A9 tussen Limmen en Akersloot

Misschien rijd je er wel iedere dag langs met zo’n 120 kilometer per uur of, nog waarschijnlijker, je zit op de A9 rustig in de file om je heen te kijken en wordt verrast door de fraaie natuur direct naast je, langs de snelweg. Want ja, ook direct achter de vangrails en de hectometerpaaltjes blijkt de natuur prima te gedijen.

Pure natuur: je komt ’t tegen langs de A9
Vooral het gebied langs de A9 tussen Limmen en Akersloot valt op. Een stukje oernatuur in de vorm van een strook oeroude veengrond, met nog een snuifje ziltigheid van het enigszins brakke Diewater. Hier groeit van alles wat in de rest van de provincie zeldzaam is geworden. Zeg maar: een paradijsje voor iedere natuurliefhebber en natuurfotograaf.

Alleen… hoe kom je daar? Auto langs de snelweg en even uitstappen voor het ‘gedroomde plaatje’ is geen optie. Maar Landschap Noord-Holland biedt hiervoor de oplossing in de vorm van een excursie op zondag 26 mei.

Bevertjes gras ofwel ‘Briza Maxima’ (foto: Wikipedia)

Vlinders, insecten, weidevogels en bevertjesgras
Gedurende een wandeling van 2 uur ga je met de boswachter op zoek naar bijzondere planten, zoals bijvoorbeeld orchideeën of het fotogenieke bevertjesgras. De plantenrijkdom trekt veel vlinders en insecten, en natuurlijk is er ook aandacht voor de verschillende weidevogels om je heen. Kortom, een voorjaarsfeest voor natuurliefhebbers!

  • Wanneer: zondag 26 mei 2019 van 10:00 – 12:00 uur
  • Vertrekpunt: Vanaf Kennemerstraatweg tussen Heiloo en Limmen, afslag Lage Laan richting de A9. Over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts, beneden linksaf. Aan het einde van de weg parkeren.
  • Reserveren en info: www.gaatumee.nl

Reacties

Cookieinstellingen