Column van de Dag: Dit moet je zien!

Foto: Mick Boskamp

Een nieuwe column van Mick Boskamp, waarin onze columnist zijn enthousiasme over het concert van China Moses en de big band van het Metropole Orkest niet onder stoelen of banken steekt.

Dit moet je zien! (door: Mick Boskamp)

Onze columnist was gisterenavond op het concert van zangeres China Moses en de big band van het Metropole Orkest. En hij wil het wel van de daken schreeuwen: ga vanavond of morgen kijken en luisteren als ze nog twee keer optreden. Beter dan dit wordt het de rest van 2019 niet!

Tot nu toe heeft de lezer van deze column niets over muziek gelezen van me. Terwijl dat toch heel lang mijn journalistieke specialiteit was. Ik begon mijn tik-carrière in 1976 als 20-jarige redacteur bij de net opgerichte Hitkrant. In de 5 jaar dat ik daar heb gewerkt, heb ik grote namen als John Travolta, Michael Jackson, Prince, Diana Ross, Iggy Pop, Billy Joel en Bryan Ferry geïnterviewd. En nog steeds ben ik op mijn 62e een groot muziekliefhebber. Ik heb niet één bepaalde stijl of stroming die ik goed vind. Je zou me een muzikale omnivoor kunnen noemen. Ik houd net zoveel van jazz als van elektronische dansmuziek en net zoveel van Braziliaanse singer/songwriters als van  alternatieve R&B.

Door mijn liefde voor muziek werd ik een tijd geleden vrijwilliger bij het Metropole Orkest. Niet als roadie natuurlijk, maar als schrijver van artikelen voor het magazine van het orkest. De laatste tijd is daar een beetje de klad in gekomen door drukke werkzaamheden, maar sinds gisterenavond heb ik besloten om dat weer op te gaan pakken. Want toen was ik in de Vorstin in Hilversum, waar het MO de Amerikaanse zangeres China Moses begeleidde. En ik heb echt veel optredens gezien in mijn leven, maar dit was briljant, perfect, adembenemend. Alles klopte. Hier speelde de big band versie van het MO, dus met het accent op de blazers en de hele band, bestaande uit landgenoten van ons, swingde als een tomahawk.Dirigent en arrangeur was de Japanse Miho Hazama, een jongedame die er weliswaar fragiel uitziet, maar die flink de wind eronder had. En dan was er natuurlijk de zangeres China Moses. Een groter contrast met de breekbare Hazama was niet mogelijk. De dochter van de befaamde zangeres Dee Dee Bridgewater is een geweldige, ondeugende, aantrekkelijke stage-persoonlijkheid, die door God in een gulle bui met een dijk van een stem is voorzien. En het mooie was dat de band, de dirigent en de zangeres een perfecte uitwisseling van energie had. Niemand voerde de boventoon. Samen deden ze het, waardoor ik anderhalf uur met mijn mond open stond te kijken en te luisteren naar een perfecte mix van jazz, r&b, ballads en musical-achtig stukken. China is een echte verhalenverteller, zowel in haar aankondigingen als in haar songs. Wil je nog meer weten?

Misschien wel waarom ik dit vertel.

Vanavond treden het MO en China Moses op in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de website van De Meerse. Mocht je niet kunnen, omdat het kort dag is, kun je morgen ook naar den Bosch toe. Want daar treden ze op in de fraaie Verkadefabriek. En ook daarvoor zijn nog kaarten te koop. Klik daarvoor op Verkadefabriek.

Als jezelf en je vrouw of man, vriend of vriendin, broer of zus een groter dan groot plezier wilt doen, ga je naar een optreden toe. Ik garandeer je dat als je van muziek houdt jouw weekend misschien wel het beste weekend van het jaar wordt.

Reacties

Cookieinstellingen