Bezoek aan natuurpark Lelystad in Flevoland beslist geen ‘paarlen voor de zwijnen’

Voor wie van natuur houdt is Natuurpark Lelystad in Flevoland beslist een aanrader. Vliegtuigoverlast nu nog beperkt tot een enkel sportvliegtuigje.

tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op foto voor uitvergroten)

Natuurpark Lelystad ligt nabij het gelijknamige vliegveld. Ik arriveerde er halverwege de ochtend op maandag 1 juli 2019 in goed gezelschap van een collega-fotograaf. Er is een ruime parkeergelegenheid voor de billijke prijs van 3 euro per dag.

De keus voor een bezoek aan dit natuurpark was willekeurig. We besloten deze dag naar Flevoland Overijssel te gaan, mede voor een bezoek aan Urk, nog een parel in Flevoland. We maakten de juiste keus, zo bleek onmiddellijk. Onderaan dit artikel de website-link van het park, waarop meer informatie. Ik beperk me nu tot de ervaringen vandaag opgedaan.

Direct bij binnenkomst een ooievaarsgezin, natuurlijk in een paalwoningHun vlucht is geruisloos. Geen ‘KLM’ of ‘Fokker’ maar ‘Stork’ is de naam van de vliegmaatschappij. We werden in dit prachtige natuurgebied wel direct geconfronteerd met het geluid van een sportvliegtuigje. O ja, vliegveld Lelystad vlakbij. Het geeft toch wel te denken. Zelf maak ik voor luchtfotografie nog weleens gebruik van zo’n vliegtuigje. Nou ja, ik laat me vliegen natuurlijk, maar poeh poeh…straks die grote joekels in het luchtruim?Luchtfoto van de Kleverlaan en Kinheimweg in Bloemendaal (links boven het Raadhuis)…zo kunnen ze straks overkomen, maar die plannen voor Lelystad blijken (nog) niet Easy-Yet… Genoeg over vliegtuigen. Snel weer naar het mooie park Lelystad We gingen eerst zoeken naar otters. Geen suk6, maar dat zou veranderen toen om 15.00 uur ’s middags verse vis voor hen werd aangevoerd. Good-day Holland! I am Harry (P)otter….Het natuurpark is behoorlijk groot. We wilden deze dag ook naar andere lokaties in Flevoland, maar de wilde zwijnen mochten we niet missen…..Jammer, de BBQ niet mee….Is de dame hieronder drachtig denkt u? Dan is dat misschien wel zijn schuld ‘Heb jij mijn vrouw zwanger gemaakt? Wanneer doe je eens wat in huis? Het is er weer een zwijnenstal…’Onderweg ook nog een paar vlindertjes gekiekt. Maar u heeft gelijk, daarvoor hoef je niet perse naar Lelystad Of naar waterlelie-stad zo u wiltZiezo. Dit was een tip van de sluier. Lees en bekijk binnenkort ook de column over Urk en omgeving. Wel eerst even laten inenten tegen de mazelen dan. (hieronder de haven van Urk)

Website natuurgebied

Website Flevoland

 

 

 

 

 

 

en een pittoresk dorp als Urk

Reacties

Cookieinstellingen