Glasvezelvoorbereiders van KPN langs de deuren in Alkmaar Centrum.

Foto: Pixabay

Sinds afgelopen maandag gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Alkmaar Centrum langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen.

Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Voorbereidende werkzaamheden
Glasvezelvoorbereider Cézanne legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.”

Elke woning krijgt gratis glasvezel
Alle woningen binnen het aansluitgebied van Alkmaar Centrum worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

Meer informatie tijdens de Glasvezeldag
Op donderdag 8 augustus organiseert KPN NetwerkNL van 12.00 tot 20.00 uur een Glasvezeldag bij Café con Libros, in Bibliotheek Kennemerwaard op Canadaplein 1. Tijdens deze dag komen inwoners alles te weten over glasvezel in hun wijk. Daarnaast kunnen inwoners voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht bij het glasvezelinformatiepunt in Café con Libros, in Bibliotheek Kennemerwaard op Canadaplein 1. Inwoners kunnen de postcodecheck op kpnnetwerk.nl doen en zich inschrijven voor updates over glasvezel om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Reacties