ADO-stadion omgetoverd in AZ-kleuren na dakdrama

Foto: NH Nieuws

AZ wijkt voor de komende twee duels uit naar het stadion van ADO Den Haag. De Alkmaarse club kan niet in eigen huis spelen omdat een deel van het dak van het AFAS-stadion afgelopen zaterdag instortte. Om de supporters toch een beetje het thuisgevoel te geven, kleurt het groen-gele Haagse stadion langzaamaan helemaal AZ-rood.

Het gaat in ieder geval om de wedstrijd tegen het Oekraïense Marioepol in de voorrondes van de Europa League, die vandaag wordt gespeeld, en de Eredivisie-wedstrijd van aanstaande zondag tegen FC Groningen.

Het stadion van ADO Den Haag moest eerst goedgekeurd worden door de KNVB en de UEFA. Vooral de eisen van de UEFA zijn niet mals: zo moet er gewerkt worden met een specifiek ticketsysteem en moet er voldoende parkeergelegenheid zijn.

Ook aan de supporter wordt gedacht. Met man en macht is er gewerkt om de Kaaskoppen een warm welkom te geven in 070. Zelfs de Kees Kist Lounge is tijdelijk naar het Haagse stadion verplaatst (oké, alleen het entreebord, maar toch).

En ook op de tribune hoeven de supporters geen heimwee te voelen: met rode hoesjes zijn de kuipstoeltjes in AZ-stijl omgetoverd.

Klik HIER voor de complete reportage met beeldimpressie van het ‘Haagse AZ-Stadion’ van mediapartner NH Nieuws.

Reacties