Alkmaar: Dak van het AZ-stadion deugt op meerdere plekken niet

Foto: Charles Duijff

Bron NH Nieuws: Het dak van het AZ-stadion deugt op meerdere plekken niet. De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft nóg twee breuken en twee verdachte plekken gevonden. Die kunnen leiden tot het bezwijken van delen van het resterende dak. “Dat is een acuut risico.”

Zes dagen geleden stortte een gedeelte van het dak van het AZ-stadion in, tijdens stormachtig weer. Uit het verkennend onderzoek van de OVV blijkt nu dat falende lasverbindingen daarvan de oorzaak waren. Waardoor deze verbindingen zijn bezweken is nog niet bekend.

Lees ook: Dak AZ-stadion gedeeltelijk ingestort door storm: “Hier is geen draaiboek voor” 

Ook de rest van het dak blijkt met twee breuken en twee verdachte plekken niet overal even stevig te zijn. Daarom heeft de Onderzoeksraad een waarschuwing gestuurd naar AZ en de gemeente. Ze dringen er op aan dat AZ de stabiliteit en sterkte van de constructie controleert en waar nodig maatregelen treft.

Onderzoek

De OVV gaat volgende week besluiten of het instorten van het stadiondak nog verder wordt onderzocht.

Lees ook: Onderzoeksraad geeft ingestort AZ-stadion vrij: volgende week beslissing 

Opvallend is dat het stadion gisteren juist werd vrijgegeven door de onderzoeksraad. Een woordvoerder van de club wilde desgevraagd geen toelichting geven over wat dat betekent en hoe het nu verder gaat.

Reacties