Natuurmonumenten organiseert rondleidingen door de tuinen van Landgoed Nijenburg

Foto: Wim Meijer Fotografie

Landgoed Nijenburg bij Alkmaar en Heiloo is één van de best bewaarde landgoederen in de provincie Noord-Holland. Het hart van het landgoed is het prachtige huis met parktuinen. Iedere donderdagochtend werkt hier een grote groep trouwe vrijwilligers hard aan het behoud van deze tuinen, want die blijven niet vanzelf zo mooi. Een landgoed onderhouden is veel werk!

Speciale openstellingen
Normaal zijn de tuinen niet toegankelijk voor publiek, maar op een aantal ochtenden kun je de tuinpleinen en boomgaard onder begeleiding van een gids bekijken! Waan je in een andere tijd op dit idyllische 18de-eeuws landgoed met een imposante oprijlaan, een koetshuis en een romantische boomgaard. Je kunt je aanmelden op www.natuurmonumenten.nl/nijenburg ! Leden van natuurmonumenten krijgen korting.

Praktische informatie
Vooraf aanmelden is verplicht. De rondleidingen zijn op 5 en 12 september en 3 oktober. Start vanaf de brug bij de noordelijke oprit van het landhuis, adres: Boerderij Landgoed Nijenburg, Kennemerstraatweg 276, 1851 BG Heiloo.

Fietsen graag stallen vóór de brug. Auto’s parkeren langs de Nijenburgerweg. Honden zijn op het terrein niet toegestaan. Zowel het hoofdhuis als het koetshuis zijn bewoond, respecteer de privacy van de bewoners.

Reacties