Spannend eerste 3×3 straatbasketbaltoernooi in ‘Ruckerhout’

Foto: Paul Keurentjes - aangeleverd

Afgelopen zondag, 22 september, werd in Rekerhout het eerste 3×3 straatbasketbaltoernooi georganiseerd.

Straatbasketbal leeft in Alkmaar. Sinds het veldje in Rekerhout in 2017 is opgeknapt door de gemeente (op aanvraag van een aantal enthousiaste basketballers) wordt er bij mooi weer veel gespeeld. In de volksmond wordt het veldje ook wel Ruckerhout genoemd, naar het wereldberoemde veldje in Harlem, New York: Rucker Park. Op dit veld hebben veel NBA-spelers leren basketballen

3×3 basketbal
Paul Keurentjes (bedenker van sportplatform www.inviplay.nl) vond het hoogste tijd voor een straatbasketbal toernooi. Tak van sport: 3×3 basketbal, de nieuwe olympische variant van het reguliere basketbal. 3×3 basketbal is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball en ontstaan op pleintjes in de Verenigde Staten zoals Rucker Park.

Inviplay
Inviplay.nl brengt mensen bij elkaar om te gaan sporten. Het basketbaltoernooi is hier een mooi voorbeeld van. Maar of het nu gaat om basketbal, voetbal, wandelen of badminton; op Inviplay organiseren mensen van alles. Zo is er bijvoorbeeld een vrouwen volleybalgroep op zoek naar nieuwe aanwas: www.inviplay.nl/event-view/326. Staat jouw sport er niet tussen? Neem dan zelf het initiatief door er gratis iets op te zetten en vind anderen om mee te sporten!

Winnaars
De felbegeerde eerste Rekerhout Cup werd in een spannende finale (na verlenging) gewonnen door niemand minder dan Hidde Strabbing, Jackson Bismack en Sandro Tsutskhashvili. Dat proeft naar meer!

Reacties

Cookieinstellingen