Maandagochtend: eerst krabben, dan naar je werk

Foto: Pixabay

Het valt al vaak niet mee, de maandagochtend. Maar als de temperaturen dalen tot net onder nul en je ook nog je autoruiten mag krabben alvorens naar de werk te rijden, dan is dat wel heel ontnuchterend.

Het heeft er alle schijn van dat komende maandagochtend zo’n ochtend wordt. In het oosten van het land gaat het in de nacht van zondag op maandag vriezen. Als we de voorspellingen voor Noord-Holland mogen geloven, blijft de temperatuur hier nog net rond de 0 graden, maar feit is wel dat het tijd wordt je winterjas uit de kast te halen. En met een beetje pech moet je maandagochtend misschien toch ook hier de ruitenkrabber tevoorschijn halen.

Het wordt zo koud omdat er weinig wind staat. Volgens MeteoGroup komt de nachtvorst vroeg dit jaar. Gemiddeld komt de nachtvorst pas in de tweede helft van oktober, nu dus twee weken eerder.

Vorig jaar viel de eerste vorst overigens ook al vroeg, op 29 september. Daarop volgde een zachte winter met weinig sneeuw en ijs. Maar gemiddeld genomen is er op 23 oktober voor het eerst sprake van nachtvorst.

Reacties