Jong AZ pakt tegen Ajax tweede winst van seizoen

Jonge Alkmaarders vinden weg omhoog in de Keukenkampioen Divisie door 3-2 overwinning op Ajax in doelpuntrijk duel

Hoewel een 15e plaats op de ranglijst nog niet iets is om euforisch van te worden, geeft de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax duidelijk hoop voor het verdere seizoen. Tot nu toe werd dit seizoen nog maar één keer gewonnen, en dat was tegen TOP Oss, dat na gisteravond op de 18e plaats staat.

Ajax, nummer 6 in de Keukenkampioendivisie, was dus duidelijk favoriet. Toch zegt een plek op de ranglijst niet alles. Dat bleek gisteravond al na ruim een kwartier spelen toen Jong AZ de leiding nam door een doelpunt van Thijs Oosting. Zo’n 20 minuten later was het Des Kunst die de score zelfs verdubbelde. Pas drie minuten in de blessuretijd van de eerste helft wist Lassina Traoré voor Jong Ajax de aansluitingstreffer te scoren.

Het was slechts voor de periode van de rust dat de Amsterdammers hoop konden putten uit de het doelpunt van de 19-jarige in Burkina Faso geboren aanvaller. Nog maar 4 minuten uit de kleedkamer was het Des Kunst die tekende voor zijn tweede doelpunt van de avond en daarmee Jong AZ op 3-1 bracht, een stand die overeind bleef tot zo’n tien minuten voor tijd. Toen was het de jonge Duitse Ajax-spits Nicolas Kühn die op aangeven van Noa Lang de bal achter Rody de Boer in het Alkmaarse doel liet verdwijnen.

De Amsterdamse aansluitingstreffers zorgde nog voor een hectische slotfase waarbij Jong AZ met de rug tegen de muur werd gedwongen. De Alkmaarders bleven echter overeind en stelden daarmee hun 2e overwinning in dit seizoen veilig.

Jong AZ staat nu op de 16e plaats met 10 punten uit 11 wedstrijden, twee punten achter Den Bosch, Volendam en Helmond Sport, die alle drie een wedstrijd meer hebben gespeeld. Winst tegen NEC, aanstaande maandag te gast in Wijdewormer,  zou Jong AZ zomaar naar een gedeelde 11e, 12e, 13e plaats kunnen brengen.