AZ zondag met publiek in eigen stadion tegen Ajax

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Aan alle onduidelijkheid is een einde gekomen. Vandaag is bekend geworden dat AZ zondag in het eigen stadion speelt tegen Ajax. Daarbij is ‘gewoon’ publiek welkom.

Het collega van burgemeester en wethouders liet dat vanmorgen weten aan de directie van de Alkmaarse eredivisionist: “Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt. De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in een vol stadion kan spelen.”


Luister zondag vanaf 16.00 uur naar een extra uitzending van mediapartner NH Sport over de terugkeer van AZ in eigen stadion en een live wedstrijdverslag van de topper tegen Ajax.

Voor vrijdag moeten er nog verstevigingsmaatregelen klaar zijn en worden gecontroleerd. “Na inspectie en goedkeuring van de werkzaamheden kunnen de aanschrijvingen worden opgeheven. De controles vinden eind deze week plaats”, aldus het college.Een deel van het dak van het stadion stortte in augustus van dit jaar in. Inmiddels is hele dak  gesloopt en wordt het vervangen.

De club staat te popelen om weer in eigen stadion te spelen, getuige onderstaande video:

Reacties