AZ-doelman Rody de Boer wil zichzelf laten zien tegen Willem II

Rody de Boer in actie tijdens zijn succesvolle Telstarperiode
Rody de Boer in actie tijdens zijn succesvolle Telstarperiode
Foto: Wim Meijer Fotografie

In het successeizoen 2017-2018 van Telstar stond hij in het doel van de Witte Leeuwen. Daarna maakte Rody de Boer de overstap naar AZ waar hij nu als tweede doelman achter Marco Bizot morgenavond tegen Willem II de kans krijgt om zich in de top van de Eredivisie te bewijzen.

Deze kans heeft hij te danken aan de rode kaart die Marco Bizot kreeg in het duel tegen Sparta en de 22-jarige de Boer lijkt er helemaal klaar voor.

“Ik heb mij top kunnen voorbereiden en ik ben er klaar voor”, aldus de in de basis debuterende keeper. “Ik kan mezelf laten zien in de eredivisie, want normaal keep ik mijn wedstrijden voor Jong AZ in de eerste divisie”, vertelt de goalie voor de camera van mediapartner NH Sport. “Ik ben benieuwd hoe dat nu gaat.”

De Boer doorliep zijn jeugdopleiding bij ADO Den Haag. Sinds 2018 is hij actief bij de club uit Alkmaar. Daarvoor keepte hij al een heel seizoen bij Telstar. De doelman heeft één wedstrijd bij AZ achter zijn naam staan. Hij viel in tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop voor toen Bizot rood kreeg. Deze wedstrijd ging met 3-0 verloren. Hij maakt komende zaterdag zijn voor de Alkmaarders.

AZ op NH Sport
AZ speelt zaterdagavond 20.45 uur in eigen huis tegen Willem II. NH Sport spreekt na afloop trainer en spelers. Reacties verschijnen na het duel op deze site en sociale kanalen van NH Sport.

Cookieinstellingen