Veel belangstelling in Alkmaar voor bijeenkomst over euthanasie, dementie en zelfgekozen levenseinde

Foto: NVVE

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) hield op 3 maart een goed bezochte informatiebijeenkomst in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Bijna 200 belangstellenden waren aanwezig op de bijeenkomst over euthanasie, dementie en het zelfgekozen levenseinde.

Bij een informatiestand stonden vrijwilligers van de NVVE klaar om vragen over wilsverklaringen, dementie en het zelfgekozen levenseinde en over het lidmaatschap van de NVVE te beantwoorden.

‘Nu weet ik het nog’
Na een korte inleiding werd de documentaire ‘Nu weet ik het nog’ vertoond. De film volgt Margriet Hermans die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Ze wil de allesverwoestende ontwikkeling van de ziekte niet afwachten en besluit uit het leven te stappen door euthanasie. “Geweldig dat dit kan in Nederland”, luidde na afloop een reactie uit de zaal. “Bijzonder de betrokkenheid van de arts, met die zoen”, vond een andere aanwezige.

De bijeenkomst werd afgesloten met een lezing over dementie en het zelfgekozen levenseinde. Er was na afloop tijd voor vragen, opmerkingen en discussie. De NVVE organiseert regelmatig (regionale) bijeenkomsten over euthanasie, dementie en zelfgekozen levenseinde. Kijk voor een overzicht van alle bijeenkomsten op www.nvve.nl/agenda.

Cookieinstellingen