Plus Wandel4daagse Alkmaar afgelast

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – De Plus Wandel4daagse, een vierdaags evenement dat van 17 tot 20 juni plaats zou vinden, is afgelast. Dat heeft de organisatie gisteravond bekend gemaakt op Facebook.

(bronnen: NH Nieuws/Le Champion)

In verband met de coronacrisis zijn in Nederland alle evenementen en bijeenkomsten van mensen tot 1 juni afgelast. De organisatie van de Plus Wandel4daagse laat weten dat zij daardoor het gevoel hebben dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

Hieronder het gehele bericht:

“Er wordt op iedereen een beroep gedaan om van Nederland weer een Corona-vrije samenleving te maken. Maar dat heeft tijd nodig. Daarom kunnen sportevenementen tot 1 juni niet doorgaan. Als organisator van sportevenementen menen wij dat het onze plicht is in deze situatie onze verantwoordelijkheid te blijven nemen. Wij kiezen er dan ook voor om tot 1 juli 2020 alle nog geplande evenementen af te gelasten. Hoe erg we er ook naar uitkijken om samen te sporten en samen te genieten. De Plus Wandel4daagse Alkmaar van 17 t/m 20 juni zal daarom helaas geen doorgang vinden. Wij zullen alle deelnemers en direct betrokkenen persoonlijk informeren. Gezondheid gaat nu boven alles.
Zorg goed voor jezelf en hopelijk zien we jou in 2021 aan de start staan bij de 15e editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar van 16 t/m 19 juni”.

Op Facebook reageren mensen met vol begrip. “Begrijpelijk, maar ook erg jammer. Er zijn al zó veel wandeltochten gecanceld en hier keken we echt naar uit. Het is niet anders, volgend jaar herkansing!”, reageert iemand onder het bericht. “Hoop in 2021 op betere tijden en veel wandelplezier. Voor nu voorlopig pas op de plaats”, reageert een ander.

Reacties