Geen Alkmaar Pride in 2020

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Door de coronacrisis zal ook de jaarlijkse grachtenparade van Alkmaar Pride geen doorgang vinden. Het festijn zou plaatsvinden van 28 tot en met 30 mei.

Omdat vanwege de coronamaatregelen mogen er tot 1 juni sowieso geen evenementen plaatsvinden. De organisatie heeft nu besloten om geen nieuwe datum in 2020 in te plannen. Dat beketekent dat de eerstvolgende Alkmaar Pride in 2021 zal plaatsvinden, en wel van 27 tot en met 30 mei.

De organisatie meldt op hun website dat deelnemers die zich al hebben aangemeld voor de grachtenparade van dit jaar persoonlijk bericht krijgen, alsmede restitutie van het inschrijfgeld.

De grachtenparade wordt elk jaar door Alkmaar Pride georganiseerd om bij te dragen aan de acceptatie en integratie van transgenders, lesbische, homo- en biseksuele inwoners van Alkmaar en omstreken.

De organisatie is voor een groot deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers, die in de aanloop naar de Pride al veel energie hebben gestoken in de voorbereidingen. Het bestuur van de Alkmaar Pride is ze hier zeer erkentelijk voor en hoopt volgend jaar weer op ze te kunnen rekenen.

Reacties