Salsa dansen op Alkmaarse ijsbaan

Foto: Wim Meijer Fotografie/Pixabay

De coronacrisis leidt soms tot creatieve oplossingen. Salsa dansen en de 400-meter ijsbaan van De Meent Bauerfeind is immers niet echt de meest voor de hand liggende combinatie. Maar als je binnen niet mag sporten, je 1,5 meter afstand moet houden en er een half overdekt ijsbaancomplex r in de zomermaanden ongebruikt bijligt,  dan is het opeens niet zo vreemd meer

Tot enkele maanden geleden schaatsen er nog dagelijks honderden sportievelingen over het ijs. De transformatie is dan ook indrukwekkend, want vanaf dinsdag 26 mei klinken er de warme klanken van salsamuziek. Vanaf die datum worden op de dinsdag en de woensdag bij IJsbaan de Meent lessen Salsa Solo gegeven door dansschool Sizzling Salsa.

Half overdekt, dus toch buiten
‘De dansschool was de afgelopen 10 weken gesloten,’ vertelt eigenaresse Marianne Greiner, ‘maar dankzij de nieuwe regels voor sport voor volwassenen, mogen we weer buiten ‘los’ dansen. Natuurlijk hopen we dat het partnerdansen ook snel mag worden opgepakt! Tot die tijd genieten onze leerlingen van de muziek en het dansen op de IJsbaan. We zijn blij met deze unieke locatie. De 400 meter baan is half overdekt. Daardoor sport je buiten en ben je toch een beetje beschut tegen weer en wind’.

Zonder partner
Sizzling Salsa geeft cursussen die meerdere weken duren. Er zijn lessen gericht op verschillende leeftijden en niveaus, inclusief beginners. Bij Salsa Solo wordt er zonder partner salsa gedanst, daarnaast houden alle deelnemers 1,5 meter afstand van elkaar. In de lessen leer je nieuwe bewegingen en werk je aan je danstechniek. Eigenlijk is het een hele laagdrempelige manier om kennis te maken met salsa dansen. Zo dans je die extra quarantaine kilo’s er snel weer af.

Meer weten? www.sizzlingsalsa.nl

Reacties