Alkmaar is er klaar voor!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanaf morgen, 2e Pinksterdag, maandag 1 juni, wordt ’t leven weer een stukje leuker. Kunstcentra, musea, schouwburgen, bioscopen en vooral… restaurants en terrassen. Ze gaan weer open! Weliswaar heel voorzichtig, maar als we ons een beetje spreiden dan moet ’t lukken!

In Alkmaar lijkt iedereen en alles goed voorbereid op die 1e juni. Inmiddels zijn we redelijk gewend (nou ja… echt wennen doet ’t nooit) aan die anderhalve meter afstand. In het centrum is eenrichtingsverkeer ingevoerd voor voetgangers. Fietsen blijven buiten het centrum en worden geplaatst in speciale fietsvakken. En verder wordt extra ruimte vrijgemaakt voor terrassen, zodat men in de horeca ook weer kan uitkijken naar nieuwe inkomsten. Morgen, 2e Pinksterdag wordt een spannende dag. Hoe gaat ’t lopen? Gedraagt iedereen zich voorzichtig, ingetogen en voorzichtig, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM? Of zitten de terrassen rond het middaguur vol in afwachting van de klok die, wanneer deze 12 uur slaat, daarmee letterlijk de eerste ronde inluidt? En wat is dan het gevolg? Iedereen heeft natuurlijk de beste bedoelingen. Volgens premier Rutte hebben we deze  verlichting van de maatregelen aan onszelf te danken, aan onze zelfdiscipline. Maar hoe gaat ’t morgen als onder een brandend zonnetje de ‘alcohol in de man’ zit?

Welnu, laten we er vertrouwen in hebben, in onszelf en in onze medemens. En laten we één ding afspreken: als het dan toch zo is dat de politie, of misschien een BOA, moet ingrijpen omdat we toch een grensje overgaan, laten we dan in ieder geval naar hen luisteren. Daar worden we zelf alleen maar beter van. Want als ’t morgen goed gaat, dan verruimt dat letterlijk onze ruimte, en dus een beetje ons geluk, in de komende periode.

Hieronder nog een foto-impressie van Alkmaar op de drempel van de verlichting van de coronamaatregelen per 1 juni:

Reacties