112

Automobilisten halen auto uit door brand getroffen Alkmaarse Singelgarage

Foto: Charles Duijff

ALKMAAR – Een spannende ochtend voor zo’n honderd autobezitters in Alkmaar. Na de verwoestende brand in de Singelgarage van afgelopen woensdag was het nog maar de vraag hoe ze hun heilige koe zouden aantreffen. Maar op het eerste gezicht leek de schade mee te vallen.

(bron: NH Nieuws)

“Hij leeft nog en het stinkt niet eens”, vertelt een van de autobezitters vrolijk aan mediapartner NH Nieuws. “Ik ben blij dat we er zo vanaf gekomen zijn!”
En zo zijn er meer blije automobilisten die om de beurt en onder begeleiding hun auto mogen ophalen. Zij hadden hun auto’s geparkeerd op de verdieping waar de brand niet heeft gewoed. Dat gebeurde een verdieping lager, op -2.

Veiligheid
Volgens wethouder Elly Konijn is de schade daar groter. De gedupeerde autobezitters die daar hun auto’s hadden staan, mogen hun voertuigen morgen ophalen. “In verband met de veiligheid kan dat echt niet eerder. Er moest natuurlijk ook onderzoek worden gedaan en dat kost tijd. Ik merk dat iedereen erg is geschrokken, maar ook blij is dat ze hun auto weer terug hebben.”

De wethouder kan nog niet zeggen wanneer de parkeergarage weer opengaat. Door de brand heeft het pand flinke schade opgelopen. “We gaan voor de stad zorgen dat we het zo goed mogelijk op kunnen lossen. Ook wanneer deze garage nog een tijdje dicht blijft. We hebben een hele grote opdracht.”

Brandstichting
Het onderzoek naar de brand ligt nu bij het Openbaar Ministerie. De rechter bepaalde eerder dat het voorarrest van de verdachte, een 51-jarige Alkmaarder, is verlengd met twee weken. De man wordt verdacht van brandstichting. De politie maakte eerder al bekend dat de brand hoogstwaarschijnlijk is aangestoken. De gemeente heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Reacties