Regio Alkmaar: kijk hoe mooi en avontuurlijk het dicht bij huis kan zijn

Foto: Charles Duijff

Op ontdekkingstocht in Regio Alkmaar: kijk hoe mooi en avontuurlijk het dicht bij huis kan zijn… en wat er nog allemaal te ontdekken valt!

Bron gemeente: De website www.ontdekregioalkmaar.nl biedt een overzicht van meer dan tweehonderd (coronaproof) uitjes. Zoals wandel- fiets- en vaarroutes, arrangementen en inspiratie hiervoor. Extra leuk is dat alle uitjes, locaties en plekjes met de fiets bereikbaar zijn. Veel mensen kiezen er voor om dicht bij huis vakantie te vieren, wat als bijkomend voordeel heeft dat het goed is voor de economie in onze regio.

Meer weten? Kijk op www.ontdekregioalkmaar.nl. Organisaties en ondernemers zijn vanzelfsprekend van harte welkom hun locatie of belevenis aan te melden via de website. Het idee voor de campagne komt vanuit het toeristisch netwerk Regio Alkmaar. Dit netwerk is in 2019 gestart met als doel om ondernemers (meer) kennis met elkaar te laten maken. Maar ook om kennis uit te wisselen en samenwerkingen tot stand te brengen.

‘Hier moet je zijn’ 

Met deze campagne wordt aangehaakt op de landelijk campagne ‘Hier moet je zijn’, geïnitieerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Dit is een gezamenlijk initiatief vanuit de toeristische sector. Het doel is om de Nederlandse bezoekerseconomie nieuw leven in te blazen. Kern van de boodschap is dat nu de gelegenheid is om ons eigen land te herontdekken.

Regio Alkmaar

In Regio Alkmaar werken de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest samen. Toerisme en recreatie is voor de Regio Alkmaar een belangrijke economische sector. De sector levert een grote bijdrage aan de aantrekkelijkheid van de leefomgeving en draagt economisch bij aan het versterken van de ontwikkeling van kust, stedelijk gebied en platteland. (Hieronder Putje van Heiloo)

Veiligheid voorop

Alle uitjes en tips die op de website staan en in de promotiecampagne worden genoemd, zijn coronaproof. De ondernemers en marketingorganisaties volgen de richtlijnen van het RIVM.

Informatie
Heeft u vragen of wilt u informatie? Neem dan contact op met Miranda van Oostrom via [email protected] of telefoonnummer: 06 41432866.

Reacties