Benjamin Herman en Harry Sacksioni tijdens ‘Zomersessies’ in TAQA Theater De Vest

Harry Sacksioni
Foto: TAQA Theater De Vest - aangeleverd

In de serie ‘Zomersessies’ staat weer een aantal topartiesten geprogrammeerd. Dinsdagavond 28 juli is een extra editie van Jazz Café bijgeboekt, met saxofonist Benjamin Herman. Vrijdag 31 juli is de bühne voor gitaarvirtuoos Harry Sacksioni en op zondag 2 augustus neemt vioolsoliste Hawijch Elders het publiek mee op reis langs werken van Debussy en Prokofjev.

Jazz Café met Benjamin Herman
In de serie Zomersessies zijn twee unieke edities van Jazz Café opgenomen. Initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas) hebben Benjamin Herman (saxofoon) en Jesse van Ruller (gitaar) kunnen strikken om afzonderlijk te komen spelen tijdens twee concerten. Op 28 juli staan de heren op het podium met saxofonist Benjamin Herman. De eerste sessie op deze avond (om 19.30 uur) was razendsnel uitverkocht; voor de tweede sessie die is bijgeboekt is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Benjamin Herman (foto: TAQA Theater De Vest – aangeleverd)

Vuur en passie in ‘Unlocked’
‘Unlocked’. De titel geeft het al aan: dit speciale soloprogramma van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni voelt voor hem als een bevrijding! Eindelijk, na maandenlang door het rondwarend virus aan huis gekluisterd te zijn geweest, mag het weer: optreden in het openbaar! Voor zijn concerten op vrijdag 31 juli om 19.30 uur en 21.30 uur maakte hij een keuze uit zijn beste en mooiste nummers. Eigen nummers, Beatles, U2, Queen: alles haalt hij uit de (klank)kast.

Op klassiek avontuur
Frontvrouw van de jongste generatie Nederlandse vioolsolisten Hawijch Elders neemt op zondag 2 augustus 12.00 uur het publiek mee op reis lans enerverende en diepgravende werken van Debussy, Ernst, Sibelius en Prokofjev. Hawijch Elders heeft zich definitief gemeld aan het front van de Nederlandse vioolsolisten van de nabije toekomst. In 2018 won ze zowel de tweede als de Publieksprijs tijdens het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en vorig jaar mocht ze de Kersjes Vioolbeurs in ontvangst nemen. Dit concert komt tot stand i.s.m. The International Holland Music Sessions.

(foto: Hélène van Domburg)

Over Zomersessies
In de serie Zomersessies spelen topnamen uit de theaterwereld elk weekend in juli en augustus in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest, in een bijzondere en intieme toneel-op-toneelsetting. Exclusief en op de huid van de artiest!

Meer informatie en kaartverkoop
Kijk voor het reserveren van kaarten en het complete programma van Zomersessies op www.taqatheaterdevest.nl. Kies bij het bestelproces op de website eventueel voor het boeken van een theatermenu voorafgaand aan de voorstelling of een borrelplankje na afloop.

Reacties