Kermis Alkmaar van start

De eerste kermisgangers in Alkmaar kiezen het luchtruim
Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanmiddag om 13.00 is de Alkmaarse Zomerkermis van start gegaan. Een heel rustige start, want de scholen zijn inmiddels begonnen, dus waarschijnlijk zal het pas aan het eind van de middag drukker worden. In ieder geval, als het aan de organisatie ligt, verantwoord druk.

Op alle mogelijke manieren is er dit jaar rekening gehouden met het risico op corona-besmettingen. Meest opvallende aanpassing is sowieso al dat de Zomerkermis dit jaar voor de eerste keer niet in het centrum van de Kaasstad wordt georganiseerd, maar dat is uitgeweken naar het evenemententerrein aan de Olympiaweg. Dat terrein biedt beduidend meer mogelijkheden om ruime looproutes te realiseren. Dat is dan ook overduidelijk gebeurd.

Vast looproute en verplichte afstand als belangrijkste spelregels op Alkmaarse Zomerkermis

Daarbij wordt je meteen bij opkomst van het evenemententerrein al geconfronteerd met alle coronaregels waaraan men zich dient te houden. En verder zijn er ook de nodige beveiligers in boa’s actief om die regels ook te handhaven.Als alles goed gaat en iedereen die regels opvolgt dan heel Alkmaar en omgeving tot en met 30 augustus genieten van een grote kermis met maar liefst 70 attracties.

Foto-impressie
Hierbij een kleine foto-impressie van de vanmiddag om 13.00 uur nog stille kermis. Maar de komende week komt Nieuws.nl er nog zeker terug voor een levendige en wervelende reportage.

De eerste kermisgangers in Alkmaar kiezen het luchtruim

Reacties