Burgemeester Roemer ontvangt de eerste Goededoelengids op 20 januari 2021

Foto: Gemeente Alkmaar

Op woensdag 20 januari 2021 neemt waarnemend burgemeester Emile Roemer het eerste exemplaar van de Goededoelengids Alkmaar in ontvangst.

Goede Doelen Alkmaar brengt lokale goede doelen in contact met mensen die bij leven en/of na overlijden financiële bijdragen willen schenken. Het gaat om goede doelen die actief zijn in de volgende sectoren: Sociaal & Maatschappelijk; Natuur, Milieu & Dier; Kunst & Cultuur; Buurt- en Wijk.

De fysieke en digitale Goededoelengids geeft lokale organisaties een podium om zich meer te profileren. Tegelijk wordt gewerkt aan een netwerk van intermediairs die contact hebben met (potentiële) schenkers. Het gaat om notarissen, banken, accountants, financieel adviseurs, bedrijven, ouderenadviseurs, ouderenzorg en andere maatschappelijke organisaties.

Aanmelden Goededoelengids tot 16 november 2020
Inmiddels hebben zo’n 55 verenigingen of stichtingen serieuze belangstelling om deel te nemen aan de Goededoelengids. Daarvan hebben 30 organisaties zich aangemeld en zijn 25 organisaties bezig met de voorbereiding.

Goede doelen kunnen zich aanmelden tot 16 november 2020. Mede op verzoek van de organisatie zich oriënteren en een aanvraag voorbereiden, is de termijn voor aanmelding verlengd. Een bijkomend voordeel is dat organisaties die eerst nu kennis nemen van het initiatief de mogelijkheid krijgen om zich te informeren en/of aan te melden.

Meer informatie gewenst?
Goede Doelen Alkmaar staat er voor open om waar gewenst (aanvullend) te informeren. Dat kan ook door het organiseren van een aanvullende informatie avond, bijvoorbeeld door de wijkcentra in Alkmaar.

Voorbeelden hoe goede doelen zich in de gids kunnen presenteren zijn te zien op de website van Goede Doelen ’s-Hertogenbosch.

Cookieinstellingen