AZ-coronagevallen Boadu, Letschert en Vlaar ontbreken tegen Napoli

Foto: Pixabay

NAPELS – De selectie van AZ is woensdag vertrokken naar Napels voor de Europa League-wedstrijd tegen Napoli. Dat doen de Alkmaarders zonder Myron Boadu, Timo Letschert, Ron Vlaar, Jordy Clasie, Ferdy Druijf, Hakon Evjen, Juan Castillo en Zakaria Aboukhlal.

Bron: NH Sport / Marijn Willems

Dinsdag werd bekend dat zij besmet zijn met het corona virus

Maxim Gullit, Tijs Velthuis en Elber Evora zijn daardoor toegevoegd aan de 19-koppige selectie. Ook Kenzo Goudmijn en Mo Taabouni, normaal gesproken spelend bij Jong AZ, reizen mee naar Italiƫ. Bruno Martins Indi kan zijn Europese debuut maken voor de Alkmaarders.

Naast de acht spelers uit het eerste zijn er nog vijf coronagevallen bij AZ. Daar lijken Jong AZ-spelers Tijjani Reijnders en Thijs Oosting bij te zitten. Desondanks lijkt de wedstrijd door te gaan, tenzij de lokale autoriteiten het verbieden.

‘AZ moet in quarantaine’

Ciro Borriello, gemeenteraadslid van Napels, luidde al eerder de noodklok over het duel tussen Napoli en AZ. Volgens hem zou het onverantwoordelijk zijn om het duel door te laten gaan. “AZ moet in quarantaine worden geplaatst en de wedstrijd moet worden uitgesteld”, zei hij eerder.

Napoli – AZ begint donderdag om 18.55 uur.

Zie verder de site van mediapartner NH NIEUWS

 

Reacties