Expositie ‘Blauw, 1 kleur, 6 kunstenaars’ bij Kunstuitleen Alkmaar

Foto: Wikipedia

Zondag 22 november opent curator en kunstenaar Marianne Roodenburg in Kunstuitleen Alkmaar de expositie ‘Blauw, 1 kleur, 6 kunstenaars’.

De expositie, die onderdeel uitmaakt van het drieluik ROOD-BLAUW-WIT,  toont werk van zes kunstenaars die ieder hun eigen invulling aan het thema BLAUW’. Deelnemende kunstenaars zijn: Sigrid Calon, Marina Heuvelman, Hugo Kaagman, Rinke Nijburg, Esmee Seebregts en Marianne Roodenburg.

Blauw was ooit de kleur van barbaren, van de Vikingen met hun blauwe ogen. Later werd het de kleur van de zuiverheid, de kleur van de maagd Maria.

De kunstenaar Yves Klein maakte rond 1960 schilderijen met alleen de kleur blauw, zijn eigen ontwikkelde International Klein Blue, IKB. In zijn werk stond de kleur voor verte of leegte. Maar wat betekent de kleur blauw in het werk van hedendaagse kunstenaars?

Opening van de expositie is op zondag 22 november 15.00 uur. De tentoonstelling is te zien maandag t/m vrijdag van  09.00-17.00 uur, zaterdag 12.00-17.00 uur en zondag 14.00-17.00 uur.

Lezing
Donderdag 26 november geeft Marianne Roodenburg vanaf 20:00 uur een lezing over blauw in de beeldende kunst. Telkens kan een beperkt aantal belangstellenden kan aanwezig zijn vanwege corona. Opgeven (verplicht) voor deze lezing kan via via [email protected].

Reacties