Alkmaars City Blog UIT072 maakt steunvideo voor Alkmaarse horeca

Men neme: een melodie van John Denver met zelfgeschreven tekst, een creatief team met Alkmaarse singer-songwriter, en hardwerkende horecazaken die mee playbacken. Het resultaat? Een viral video!

Het zijn moeilijke tijden voor de horeca. Reden voor Alkmaars City Blog UIT072 om lokale horecaondernemers een hart onder de riem te steken. Deze week lanceerden ze een creatieve video, waar een groot deel van de Alkmaarse horeca aan mee deed. Inmiddels hebben al meer dan 10.000 Alkmaarders de videoclip bekeken en geluisterd en zijn er meer dan 30.000 mensen bereikt.Catchy nummer, breed aanbod
Niels Goedel, initiatiefnemer van UIT072 én THUIS072, vertelt: “Voor de Alkmaarse horeca is de tweede golf een flinke klap. Toch blijven veel restaurants positief en bieden ze hun kookkunsten, koffie of marktwaar aan. Inwoners kunnen afhalen of thuis laten bezorgen en zo toch van de Alkmaarse horeca genieten. Op onze online platforms besteden we daar extra aandacht aan. Met een catchy nummer en door het aanbod goed in beeld in te brengen.”Maaltijdbox, take me home
Het ‘voorzichtige ideetje’ groeide binnen het UIT072-team uit tot een behoorlijke productie. “Lokale ondernemers reageerden enthousiast en dankzij de vele uren van videograaf Robert van der Eng en het creatieve team van UIT072 konden we snel schakelen. Een eigen tekst werd gemaakt en door Alkmaarse singer-songwriter Edwin van Berkel ingezongen. Voor Alkmaar, door Alkmaarders”, aldus Goedel.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de video van UIT072

THUIS072
De video is een volgend project van UIT072 om lokale ondernemers te helpen. Tijdens de eerste golf lanceerde het veel bezochte City Blog de website THUIS072.nl om lokale ondernemers te steunen. Op dit platform kunnen horeca en shops zelf lokale initiatieven delen: van bezorgen en afhalen tot cadeaubonnen en private shopping. “Dit lied sluit daar mooi bij aan. En het vervangt ons jaarlijkse kerstvideo, waarmee we met de horecaondernemers het jaar afsluiten. Hoe meer we ze kunnen steunen, hoe beter”.

Over UIT072
Alkmaars City Blog UIT072 is een onafhankelijke website met als doel het leukste van Alkmaar onder de aandacht te brengen. Het platform krijgt geen subsidie vanuit de gemeente en is geen onderdeel van een grote uitgever. Met een betrokken team en veel steun van lokale ondernemers maken ze al 8 jaar een veel gelezen en goed gewaardeerde website.

Reacties