Noordwest Ziekenhuis schaalt planbare zorg verder af

Foto: Wim Meijer Fotografie

Door de snelle toename van coronapatiënten is het Noordwest Ziekenhuis genoodzaakt extra maatregelen nemen. Per woensdag 23 december is de planbare zorg verder afgeschaald. Dat betekent dat planbare operaties worden uitgesteld. Het ziekenhuis benadrukt dat dat uitsluitend gebeurt als het medisch gezien verantwoord is.

Welke ingrepen worden uitgesteld?
Per woensdag 23 december worden alle planbare operaties uitgesteld. Dit geldt voor locatie Alkmaar, locatie Den Helder en locatie Bergermeer. Vooralsnog gaan alleen urgente operaties door die medisch gezien binnen 6 weken moeten plaatsvinden. De overige ingrepen worden – indien het medisch verantwoord is – uitgesteld. Om de patiënten die een urgente ingreep moeten ondergaan zo goed mogelijk te spreiden, kan het zijn dat zij op een andere datum of een andere locatie worden geopereerd.

Wat gaat er wel door?
Acute zorg, semi-acute zorg en oncologische zorg gaat door. De poliklinieken zijn open en afspraken laten we zoveel mogelijk doorgaan. Voor een deel van de consulten wordt gebruik gemaakt van videobellen of de afspraak wordt omgezet naar een telefonisch consult. Wie een afspraak heeft hoeft niets te doen. Als de afspraak niet door kan gaan wordt men hierover geïnformeerd.

Waarom gebeurt dit?
Helaas hebben ziekenhuizen in het hele land te maken met een grote toename van patiënten met corona die ziekenhuiszorg nodig hebben. Alle ziekenhuizen moeten daarom extra bedden beschikbaar stellen. Door het uitstellen van planbare operaties komt er personeel vrij voor de coronazorg.

Reacties

Cookieinstellingen