Positieve corona verhalen in de Sport #4: Opleving van het clubblad in coronatijd

Badminton en 2650 verschillende soorten cactussen: het gaat heel goed samen
Foto: Wim van der Vlugt

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. De sportwereld stond op z’n kop, maar heeft daar ook veel positiefs uit kunnen halen! Daar staan we deze laatste dagen van het jaar graag even bij stil met onze 7-delige terugblik. Vandaag deel 4 over badminton Flash de Mare, waar de leden elkaar op een héél originele manier beter leerden kennen.

Opleving van het clubblad in coronatijd

Jeugd, recreanten en senioren badmintonnen wekelijks bij Flash de Mare sporthal Alkmaar Noord en de Hoornse Vaart. Toen tijdens de coronacrisis duidelijk werd dat het badmintonnen er voorlopig niet meer in zat, startte één van de leden en voorzitter – Wim van der Vlugt – een wel heel bijzonder initiatief. Hij gaf een speciale editie van het clubblad uit, dit keer niet met nieuws over de club, maar met nieuws over de leden! Speciale inkijkjes in het privé leven van de leden werden aangevuld met een prachtige fotoreportage, die Wim, zelf fotograaf van beroep, bij de mensen thuis kwam maken. “Bij het foto’s maken is afstand nemen toch al noodzakelijk, dus we hebben dit allemaal veilig kunnen organiseren.”

Soms blijft ’t iet beperkt tot een pilsje na het badmintonnen, maar mondt het uit in een indrukwekkende bierglazenverzameling

Grafiek, bierglazen en cactussen
Bij Flash de Mare hebben de leden, trainers en sponsoren elkaar op een ándere manier leren kennen. Zo bezocht Wim een jeugdtrainer die in zijn vrije tijd grafiek maakt (een vorm van beeldende kunst waarbij gebruik wordt gemaakt van een druktechniek. Deze kunstenaar maakte zelfs een kunstwerk om de gedachte aan de heropening van het badminton levend te houden. Eén van de leden blijkt een uitgebreide verzameling camera’s te bezitten, de ander verzamelt bierglazen, en weer een ander heeft 2650 verschillende exemplaren cactussen in de tuin staan.

Jeugdtrainer Wim bezig met het vervaardigen van grafiek

Drie generaties badmintonners passeren de revue, waarbij de jongste poëzie schrijft terwijl zijn moeder saxofoon speelt. Het ‘gewone’ leven komt in verhalen voorbij, van thuiszitten met kleine kinderen -waarbij je eigenlijk nergens aan toe komt- tot thuisonderwijs bij de jeugdleden. En hoe gaat dat eigenlijk als je zelf in de zorg werkt? Maar ook de sporten die iemand naast het badminton beoefent, de hele thuissituatie, álle onderwerpen kaartte Wim aan.

De algehele tendens die door alle stukjes heen te lezen is? ‘We vermaken ons wel maar we missen het badminton.’ Pas in september mocht men weer de baan op. De crisis is niet achter de rug, maar de saamhorigheid is gegroeid!

Het voelt een beetje alsof we elkaar beter hebben leren kennen

De leden reageerden zo enthousiast op de speciale uitgave van het clubblad, dat het onderwerp een vast deel van de nieuwsbrief is geworden. “Het voelt een beetje alsof we elkaar beter hebben leren kennen, dat komt natuurlijk door de inzet van Wim maar ook door alle leden die aan het initiatief hebben meegewerkt. Toch is bij onze hechte groep ook altijd nog plaats voor nieuwe leden hoor! Iedereen die eens met ons wil badmintonnen is welkom, meer informatie is te vinden op www.flashdemare.nl,” aldus secretaris van de club Ko Barhorst.

Reacties

Cookieinstellingen