Jong AZ pakt zwaar bevochten punt op De Vijverberg

Michel Vonk:
Michel Vonk: "Dit is echt een bonuspunt voor onze jonge ploeg"
Foto: Dennis Gouda

Jong AZ heeft vrijdagavond voor een stunt gezorgd door in Doetinchem met 1-1 gelijk te spelen tegen titelkandidaat De Graafschap. De ploeg van Michel Vonk pakte door een rake kopbal van verdediger Tijs Velthuis 10 minuten voor tijd een zwaarbevochten punt.

Op papier had het de wedstrijd van gisteravond voor de ploeg van Mike Snoei een ‘eitje’ moeten zijn. De Graafschap staat met 57 punten uit 26 wedstrijden op de tweede plaats van de keuken Kampioen Divisie op 3 punten van koploper Cambuur. Jong AZ daarentegen heeft welgeteld  23 punten uit even zoveel wedstrijden en bevindt zich in de onderste regionen met nog slechts 2 ploegen onder zich, te weten Den Bosch en Dordrecht.

De praktijk bleek echter anders dan het papier. ,,We hadden een totale offday”, aldus De Graafschap trainer Mike Snoei na de wedstrijd. “We waren heel erg slordig en leden enorm veel balverlies. Ik vond de afsluitende training op donderdag al slecht. We hadden nog op een lelijke manier kunnen winnen als Jesse Schuurman net na rust de 2-0 maakt. En tot overmaat van ramp scoort AZ uit een spelhervatting, terwijl ze amper lengte in de ploeg hebben. Dit voelt als een nederlaag.” Voor de Graafschap kwam door dit gelijke spel een einde aan een mooie van zeven zeges op rij.

Voor Jong AZ was het gelijke spel in Doetinchem een mooie opsteker na het verlies van afgelopen maandag toen het team van Michel Vonk met 0-3 onderuit ging tegen  Go Ahead Eagles. Voor de stand in de Keuken kampioen Divisie maakt het weinig verschil. Jong AZ blijft op de achttiende plek staan. De volgende wedstrijd voor de Alkmaarders staat voor 8 maart op het programma. Dan ontvangt Jong AZ in Wijdewormer NAC

Klik hier voor het wedstrijdverslag en voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen